29 Mart Cuma 2024
AnasayfaÇocukÇocuklarda Yüksek Ateş

Çocuklarda Yüksek Ateş

Çocuklarda Yüksek Ateş

Vücudumuzda bulunan savunma hücreleri mikropları yok etmeye çalışırken bulundukları ortama interlökin dediğimiz bazı maddeler salgılar. İnterlökin maddesinin salgılanmasıyla vücudumuzda yüksek ateş meydana gelir.  Ayrıca bazı mikrobik hastalıklar ve enfeksiyonlar da yüksek ateşe neden olur.

Yüksek ateş çok tehlikeli bir durumdur. Eğer o an içerisinde doğru müdahale edilemezse ileride çocuğunuzda kalıcı hasarlar bırakabilir. Peki,  çocuklarda yüksek ateş nasıl düşürülür? Gelin öğrenelim!

Çocuklarda Yüksek Ateş Nasıl Düşürülür

Yüksek ateş sadece çocuklar için değil her yaş grubu için rahatsız edici bir durumdur. Çocuğunuzun ateşinin 37,5 olduğunu gördüğünüz an üzerindeki fazla kıyafetleri çıkarın. Daha sonra 5 dakika aralıklarla ateş takibini yapın. Eğer ateşi 38 derece ve üstündeyse doktorunuzun verdiği ateş düşürücüyü kullanın. Fakat evde o an için ateş düşürücü yoksa çocuğunuzu acilen ılık duş aldırın.

Ilık duş aldırdıktan sonra fazla kıyafet giydirmeden ateşini ölçün. Eğer ateşi 38 derecede kalmakta ısrar ediyorsa en yakın sağlık kurumuna vakit kaybetmeden başvurun.

Genellikle bizim toplumumuzda yüksek ateşi düşürmek amacıyla sirkeli su, buzlu su gibi yöntemler kullanılır. O an için çocuğunuzun ateşi düşse de daha sonra refleks olarak çok daha fazla yükselebilir. Unutmayalım ki yüksek ateş bir enfeksiyonun sonucudur. Enfeksiyon ise kolay geçecek bir hastalık değil. Çocuğunuzun ateşi düştüğünde mutlaka doktora giderek enfeksiyonun neden kaynaklandığını öğrenmenizi tavsiye ediyoruz.

Bu durumlarda kesinlikle kulaktan dolma bilgiler ile hareket etmeyiniz. Yüksek ateşin çocuğunuza verebileceği rahatsızlıkların en başında havale olarak bilinen rahatsızlığın yaşanmasına sebebiyet verebilirsiniz. Bu durum çocuğunuzun vücudunda kalıcı hasar oluşmasına neden olabilir.

Sonraki içerik

SOSYAL MEDYA

0BeğenenlerBeğen
1TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et
0TakipçilerTakip Et

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

POPÜLER KONULAR

İLGİLİ MAKALELER